dissabte, 5 de febrer del 2011

Carrer Alsamora

Ja no en queden de carrerons d'aquests al centre històric de Lleida. Sembla que cada cop en queda menys d'història en aquest centre històric. A l'esquerra l'Ereta (qui t'ha vist?) i a la dreta habitatges socials del carrer Cavallers.
L'anunci ens pot fer pensar que poc li queda en aquesta cantonada centenària per a convertir-se en una altra arquitectura moderna encasquetada a la força en un lloc que no se li escau.
I ens resignem.
I ens deixem fer.
Ntx!


Les Comportes de La Canadiense

Les comportes de La Canadiense, de primers de segle XX n'han vist de tots colors. Ara porten una bona temporada tranquil·la. Des de la riuda del 82, ja fa gaire be trenta anys, només hi ha hagut alguna crescudeta.
Sembla que després de la cagada que ens va fer la Confederación Hidrográfica del Ebro, de convertir lo nostre Segre, al pas per Lleida, en una cequieta, va reviscolant i va agafant vida pròpia. Hi han crescut tota mena d'arbres als marges, a més dels que la CHE ens va plantar com en un jardí. Hi venen a viure ocells que deuen trobar que no s'hi està tan malament, a part dels que bonament han introduït artificialment a l'illa de les comportes. Encara quedarà prou be si la natura no es torna a enfadar i torna a desfer el, que amb el temps, s'ha regenerat.