dimarts, 8 de setembre del 2009

Mercat del Pla

Vet aquí un edifici fabulós convertit en un cagadero de coloms descomunal. He visitat ciutats que cuiden i mimen els mercats municipals i que estan plens de paradistes i de clients. Aquí tanquem els mercats històrics, els deixem que vagin caient a poc a poc i obrim grans superfícies amb capital francès on podem comprar fruita de Xile i del Marroc. I deixem que els veins autòctons marxin a barris més moderns i els barris vells s'omplin de gent de fora. Però això no és d'ara. Sempre ha estat així. A la antiga fruiteria ara hi ha una barberia africana, a la carniceria un locutori telefònic i a la pesca salada un hal alal. M'agrada i reivindico la diversitat però trobo a faltar la meva ciutat vella.


Panoràmica

El diccionari de la Enciclopèdia Catalana diu, en la seva primera definició, que una panoràmica "és allò relatiu o pertanyent al panorama". I el panorama diu que és "la vista d'un horitzó molt dilatat". És a dir, això és una panoràmica amb un horitzó ben dilatat.
En la segona definició diu que és "fet o vist a una distància que permet de copsar el conjunt del que hom vol considerar".
En aquesta panoràmica volíem que quedés ben clar l'anhel, per part de tota la família, de l'arribada de la Montse.
Un petó per als Vilà i especialment per la Montse.