dissabte, 5 de febrer del 2011

Les Comportes de La Canadiense

Les comportes de La Canadiense, de primers de segle XX n'han vist de tots colors. Ara porten una bona temporada tranquil·la. Des de la riuda del 82, ja fa gaire be trenta anys, només hi ha hagut alguna crescudeta.
Sembla que després de la cagada que ens va fer la Confederación Hidrográfica del Ebro, de convertir lo nostre Segre, al pas per Lleida, en una cequieta, va reviscolant i va agafant vida pròpia. Hi han crescut tota mena d'arbres als marges, a més dels que la CHE ens va plantar com en un jardí. Hi venen a viure ocells que deuen trobar que no s'hi està tan malament, a part dels que bonament han introduït artificialment a l'illa de les comportes. Encara quedarà prou be si la natura no es torna a enfadar i torna a desfer el, que amb el temps, s'ha regenerat.

1 comentari:

isa ha dit...

l'any passat vaig visitar la canadiense, bé, era un diumenge i feien visites guiades, anavem a peu fins arribar a les comportes i ens anaven explican tota la historia i desprès amb autocar van seguir fins embassament d'Utxesa, les comportes, la central que la vam visitar per dins i ens van explicar coses interessants , les cases dels treballadors que la van construir, una sortida interesant i per passar el mati. Si us agrada els espais naturals, val la pena anar